2013-04-12

Példát mutatott az Int J of Spatial Data Infrastructure Research (IJSDIR) JRC kiadvány

Megújul hamarosan a téradat infrastruktúra kutatások nívós európai szaklapja. A szándékról körlevélben tájékoztatta a főszerkesztő Dr. Max Craglia (DG JRC IES DERD Unit) az IJSDIR Szerkesztő Bizottságának tagjait. A  levél tartalmaz egy olyan bekezdést, amely talán még nem ismert a hazai szakmai közösség széles körében:
"Last but not lest I take this opportunity to inform you that in the next Research Framework Programme of the European Union (2014-20), all research projects will be required to publish in Open Access Journals, or in Journals that guarantee open access to the articles (even if following payment by the authors :-(
I believe this move towards Open Science validates the approach we took 8 years ago when we launched IJSDIR."
A HUNAGI Napló folyamatos publikálásra szólító figyelemfelhívása ellenére, nincs tudomásom eddig megjelent magyarországi cikkről. Remélhetően ez a helyzet megváltozik és a szaklapban a jövőben egyre több hazai cikk is megjelenik. HUNAGI számára elismerés és megtiszteltetés volt, hogy tisztségviselője a Szerkesztő Bizottság tagja lehetett a lap első nyolc évében! A bizottsági tagságról április végéig lemondva, ha módom lesz rá, ajánlani fogok hazai szakembert Craglia professzor figyelmébe.

Nincsenek megjegyzések: