2016-01-14

Bakó Gábor - Légi fényképezés a gazdálkodásban és a közszolgáltatásban című könyve ingyenesen hozzáférhető!

Karsai Nóra az INTERSPECT Kft. Remote Sensing Service & Instrumentation asszisztense küldte meg az alábbi közérdekű szakmai figyelemfelhívást:

A könyv borítója. Kép az Interspectr szívességéből
"Az ortofotók és egyéb légi felméréssel beszerzett térinformatikai állományok kiértékelésében, széleskörű, jobb kihasználásában szeretnénk segítséget nyújtani a szakemberek és a laikusok számára egyaránt, egy könnyen értelmezhetően, zsargonmentesen közreadott anyaggal:
 2016 januártól ingyenesen hozzáférhető Bakó Gábor - Légi fényképezés a gazdálkodásban és a közszolgáltatásban című könyve.

A könyv digitális változata itt érhető el: http://www.interspect.hu/BG-LFGK.pdf

Az ingyenes közzététellel az a célunk, hogy a rendelkezésre álló légifelvétel-térképek továbbra se csak egy-egy célfeladat elvégzése során kerüljenek felhasználásra, a Megrendelő élvezhesse azok széleskörű adatkinyerési lehetőségeit. Az Interspect légi felméréseinek példáin keresztül szeretnénk ötleteket adni a települési gazdálkodási és szervezési döntéstámogató téradat struktúra komplexé, gazdaggá tételében. (A könyvben található felvételek az Interspect Csoport munkáiból származnak.)

Hivatkozás esetén a könyv pontos adatai:
Bakó Gábor (2014): Légi fényképezés a gazdálkodásban és a közszolgáltatásban - Arial Photogrammetry in Economy and Public Services; egyetemi jegyzet, E-Government Tanulmányok 40., ISBN 978-963-9753-27-3, Budapesti Corvinus Egyetem, 2014, 1-126 p.

A szintén társaságunk tagjai által írt, a fotogrammetriai fejlesztések helyzetét áttekintő cikk pedig innen tölthető le: http://www.interspect.hu/Tajokologiai_lapok_BG_MZs_GE.pdf"

Nincsenek megjegyzések: