2014-10-22

Elkészült az Interspect Fotogrammetriai és térszkennelési konferenciahét összefoglaló anyaga

Bakó Gábor (az Interspect Csoport társvezetője) írja:
"Mellékelve elküldjük a Fotogrammetriai és térszkennelési konferenciahét összefoglaló anyagát, amely többek között betekintést enged a települési ortofotók, környezetvédelmi légi felmérések és döntéstámogató rendszerek elkészítésének hátterébe.



A Fotogrammetriai és térszkennelési hét sikerrel zárult, mind a helyszíneken (Budapest, Tököli Repülőtér, Szent István Egyetem) mind pedig az interneten (Az online felület iránt a programhét folyamán 3689-en érdeklődtek).

Az Interspect Kutatócsoport Fotogrammetriai és térszkennelési hét címen online műhelyt indított a facebook oldalán (2014.október 13 - 17.). Az ingyenesen elérhető oktatóanyagok, videók és műhelytitkok betekintést engednek a légi felmérések menetébe, űrfelvételek feldolgozásába és a mindehhez hozzátartozó terepi geodéziai munkálatokba. A hét minden napján 17-órától 21:00 óráig tart az online konferencia, ahol az egyes témákban kérdezni, párbeszédet indítani is lehet, a  gyakorlott felmérők pedig a legjobb tudásuk szerint válaszolnak a problémafelvetésekre. A kötetlen oktatóanyag megosztáshoz és társalgáshoz több egyetemi tanműhely is csatlakozott.

 A Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/Interspect  (facebook hozzáférés nélkül az alkalomra észült videók itt tekinthetők meg: repülőgépes felmérés összeállítás: https://www.youtube.com/watch?v=jTNTIRFBJyI  illetve UAV felmérés összeállítás:  https://www.youtube.com/watch?v=OZVR19Sswy4, illetve térszkennelés: https://www.youtube.com/watch?v=8yLv5usSL9o&index=4&list=UU3e2b_1oDJh6M3wuyxcRH5A)...
A lezajlott programnapok tematikája:
- Hétfő: a fotogrammetriai célú légi felmérések bemutatása egy korai munkánkon keresztül
- Kedd: Háromdimenziós légi felmérés repülőgéppel vagy UAV-al
- Szerda: Légi felmérések a természetvédelemben
- Csütörtök: Fotogrammetria kontra LiDAR
- Péntek: Árvízi és belvízi felmérések"

A teljes összefoglaló (Interspect
3D repülőgépes felmérés (video)
Oktokopteres felmérés (video)
Barlangfelmérés LIDAR-ral (video)
Az online konferencia oldala: (https://www.facebook.com/Interspect)

Nincsenek megjegyzések: