2012-02-29

Interoperabilitás a térségi tervezésben

Az EUROGI legfrissebb kiadványát (Plan4all projekt) a készlet erejéig március 21-én térítésmentesen kézhez kaphatják a Mobil GIS konferencia azon regisztrált résztvevői, akik szerepeltek a 2. HUNAGI Konferencia résztvevői jegyzékén is. Március 22-én a fennmaradó készletet a bármely Mobil GIS konferencia résztvevő megkaphatja.
A kiadványt az EUROGI ajánlotta fel és az a Jiri Hiess CAGI elnök és Fally Veronika MUT jóvoltából jutott el Budapestre.
A kiadványban ismertetett projekt a térbeli adatok szabványosításához járult hozzá a térségi tervezés szempontjait figyelembe véve. Megállapításai az INSPIRE kezdeményezés számára referenciaként szolgálnak. A projekt az INSPIRE irányelv II és III adatkörei közül hét téradat-témakörre összpontosított :
- felszínborítás,
- földhasználat,
- közüzemi és kormányzati szolgáltatások,
- termelési és ipari üzemek,
- térségkezelés jogi, szabályozási és jelentő területi egységei,
- természeti kockázati övezetek.
Bár a projektnek - meghívás ellenére - sajnálatos módon nem volt magyar résztvevője, HUNAGI ált a lehetőséggel és konferencia rendezésével vállalt részt az elért eredmények országon belüli megismerttetésével. A rendezvényt öt minisztérium támogatta és azon 210 érdeklődő szakember vett részt.

Nincsenek megjegyzések: